tablet-1128142_1280

Drukker Pro Media

Long Nguyen / Marketing Expert

Drukker Pro Media
drukkerpro.nl

LinkedIn

Gepubliceerd: 11 december 2015

Vorige week hebben we in deel 1 besproken over hoe je je website kunt optimaliseren en waarom je SEO/SEA zou moeten gebruiken. In dit deel zal er verder worden ingegaan op Social Media marketing en e-mail marketing.

Social Media marketing

De laatste jaren is Social Media marketing aan een sterke opkomst begonnen. Dit komt onder andere doordat mensen door de opkomst van het internet en ook de smartphones online actiever gebruik maken van de verschillende sociale media kanalen. Hieronder volgt een korte overzicht waarom je het zou kunnen inzetten.

  • Facebook: het delen van content is gemakkelijk
  • Pinterest: specifieke dingen zoeken die je interessant vindt
  • Twitter: posts kunnen in een korte tijd viral gaan

E-mail marketing

E-mail marketing is een handige tool om bezoekers naar je website te krijgen en om je relaties te beheren. Het is daarnaast gemakkelijk en goedkoop. Het komt ook wel is voor dat e-mail marketing wordt misbruikt en dat de ontvanger geïrriteerd wordt. Het is daarom belangrijk om te letten op je hyperlinks, de letters die je gebruikt, en/of de afbeeldingen wel goed worden weergegeven. Als dit niet het geval is, kan de boodschap natuurlijk niet goed overkomen wat kan leiden tot dat de ontvanger afhaakt.